Intrebari si raspunsuri (FAQ)

I. Produse

Acumulatorii comercializati pe www.acumulatori.ro fac parte din mai multe categorii:

 • AUTO
 • MOTO
 • STATIONARE
 • SEMITRACTIUNE
 • SOLARE
 • GREEN

Fiecare acumulator in parte este creat pentru a face fata nevoilor unei specifice utilizari.

Vei alege un acumulator in primul rand in functie de vehiculul sau aplicatia pe care doresti sa o folosesti:

 • baterii de pornire (Auto si Moto)
 • baterii stationare (Stationare)
 • baterii de semitractiune, cu utilizare ciclica
 • baterii solare

Mai apoi, accesezi categoria specifica si selectezi acumulatorul recomandat de producator (a carei capacitate, curent de pornire, dimensiuni si polaritate corespunde cu recomandarea producatorului).

S-ar putea sa existe modele similare recomandate de producator, din marci diferite. Vei alege modelul de acumulator care corespunde preferintelor si bugetului tau.

Daca ai nevoie de ajutorul nostru nu ezita sa ne contactezi.

Rareori un acumulator poate fi folosit pe mai multe aplicatii. Nu se ofera garantie pentru astfel de utilizari.

Un acumulator auto nu este recomandat a se folosi ca acumulator solar sau de semitractiune, pentru ca se va deteriora rapid.

In schimb, uneori se poate folosi un acumulator moto (de o anumita capacitate) ca varianta pentru acumulatorii Green, folositi pentru motocultoare. De ce? Pentru ca ambele modele cuprind acumulatori de pornire.

Foloseste motoarele de cautare puse la dispozitie pe www.bateriimoto.ro

Da, poti monta doar in situatia in care producatorul recomanda un acumulator a carui dimensiuni sunt diferite fata de bateria veche sau daca locasul vehiculului/sistemului sau echipamentului pe care il folosesti sa dispuna de mai mult spatiu.

Altfel, exista riscul ca locasul sa nu permita montarea unor dimensiuni diferite.

Atentie! Achizitionarea unui acumulator cu capacitatea mai mica fata de cea recomandata se face pe raspunderea clientului si nu beneficiaza de garantie.

Exista situatii cand sunt mai multe modele de acumulatori compatibili cu vehiculul, sistemul sau echipamentul din dotare.

Pot fi produse similare din punct de vedere tehnic insa cu productie diferita. 

Iti recomandam sa alegi modelul de acumulator cu capacitatea mai mare astfel incat sa te asiguri ca vei avea un curent mai mare la pornire (auto, moto) sau o autonomie mai mare (stationare, solare, etc)

AUTO (Calciu, EFB, AGM), MOTO (Standard, AGM, GEL, AGM VRLA), STATIONARE (AGM VRLA, GEL), SEMITRACTIUNE, GREEN (Calciu), SOLARE (AGM, GEL, AGM)

Un plus de capacitate si un curent de pornire mai mare e mereu binevenit, cu conditia ca diferenta sa nu depaseasca 30% din capacitatea acumulatorului recomandat de producator. Nu achizitiona niciodata un acumulator cu capacitatea inferior celui recomandat.

Ex: daca ai o baterie moto de 4 Ah poti folosi o baterie moto de 5 Ah sau 6 Ah, atata timp cat dimensiunile si polaritatea corespund.

Termenul ‘’cu intretinere’’ se refera strict la verificarea nivelului electrolitului din acumulator si umplerea/completarea lui cu electrolit sau apa distilata, atunci cand e nevoie, pentru ca nivelul electrolitului sa se afle in permanenta peste placile de plumb.

Acumulatorii fara intretinere fac parte din categoriile AGM, GEL sau AGM VRLA. Chiar daca nu este nevoie de ‘’intretinere’’, inteleasa ca verificarea nivelului electrolitului si completare cu apa distilata, la nevoie si acesti acumulatori trebuie
verificati. O minima atentie trebuie acordata: se verifica periodic tensiunea in gol, se reincarca pe redresor, se feresc de inghet etc.

II.Utilizare acumulatori

Durata de viata specificata de producator pentru acumulatorii de pornire este in medie de 2-5 ani. Perioada poate varia considerabil in functie de felul de exploatare si de vechimea vehiculului pe care este montat.

Durata de viata specificata de producator pentru celelalte categorii de acumulatori este direct influentata de felul de utilizare si exploatare

Doar asa te asiguri ca nu exista probleme pe partea electrica si in plus, validezi certificatul de garantie. Mai multe detalii gasesti in sectiunea Garantie.

Un acumulator necesita activare (umplere cu electrolit si incarcare pe redresor) doar atunci cand este livrat din fabrica ca atare. Doar in urma activarii acumulatorul va putea produce curent si va putea fi utilizat.

Atentie! E nevoie de activare doar in cazul acumulatorilor moto din gamele Standard si AGM.
Restul acumulatrilor sunt activati din fabrica. Va recomandam sa nu umblati la continutul lor pentru a nu risca sa pierdeti garantia comerciala.

Da, acumulatorul poate fi montat de catre cumparator, fara a merge la un service autorizat. Cu toate acestea, iti reamintim ca vizita la un service sau electrician autorizat este obligatorie pentru a efectua verificarea instalatiei electrice si validarea certificatului de garantie (in cazul acumulatorilor de pornire). 
Montajul efectuat la un service autorizat asigura evitarea aparitiei unor situatii neplacute (scurtcircuit din cauza conexiunii proaste, cablarea gresita etc)

Problemele in utilizare a acumulatorului:

 • pot fi cauza unei probleme pe partea electrica, alternator, consumatori suplimentari (faruri LED, Xenon, alarma, troliu etc),
 • pot fi legate de o utilizare rara a acumulatorului(fara o mentenanta adecvata a acestuia),
 • pot indica un acumulator sulfatat partial sau suprasolicitat.

Recomandam reincarcarea acumulatorului pe redresor si testarea lui la un service autorizat.

In aceasta situatie exista riscul ca acumulatorul montat, subdimensionat fiind, sa nu faca fata necesitatilor vehiculului pe care este folosit si sa de deterioreze, scurtand astfel considerabil durata de viata.

Se poate intampla de asemenea ca vehiculul sa nu porneasca sau sisteul/echipamentul sa nu functioneze corespunzator, neavand capacitatea si/sau curentul de pornire recomandat de producator.

In plus, cumparatorul isi asuma raspunderea utilizarii unui acumulator  subdimensionat. In astfel de situatii nu se acorda garantie comerciala.

Cu exceptia acumulatorilor stationari (in regim stand-by de functionare) si a celor solari, acumulatorii sunt creati sa fie folositi periodic. Daca au trecut mai mult de 4 saptamani de la data ultimei utilizari, aceasta perioada de neutilizare este considerata a fi perioada de depozitare si trebuie acordata o atentie suplimentara acumulatorului. E nevoie sa verifici starea lui fizica, conexiunile si sa te asiguri ca tensiunea in gol este in parametri normali de functionare. In cazul in care e nevoie, acumulatorul trebuie reincarcat pe redresor. Iti recomandam sa nu folosesti un acumulator descarcat sau partial descarcat.

III.Comenzi si plata

Fiecarui produs ii este asociat un pret exprimat in RON (leu) care contine TVA. Dupa adaugarea produsului in cos, veti putea vedea defalcat toate costurile aferente produsului pe care doriti sa il cumparati, suma care se va regasi pe factura fiscala si pe formularul de transport (atunci cand doriti sa achitati cu numerar, ramburs).

In cazul in care sesizezi neconformitati te rugam sa ne contactezi.

Factura fiscala aferenta comenzii plasate pe acumulatori.ro va fi alaturi de certificatul de garantie, in interiorul coletului sau langa formularul de expeditie (AWB).

In cazul in care ai plasat comanda si nu ai primit emailul de confirmare in aceeasi zi, te rugam sa verifici sectiunea SPAM. In cazul in care nu gasesti emailul de confirmare, contacteaza-ne la office@vesna.ro

Da, se poate.

Te rugam sa tii cont ca reducerile si cupoanele de reducere nu se pot aplica in cazul comenzilor telefonice.

Comenzile plasate pe acumulatori.ro se achita online, cu cardul bancar, cu numerar (sistem ramburs) sau cu transfer bancar.

Te rog sa ne anunti, astfel incat sa putem intocmi formularul de expeditie corespunzator. Taxa de depozit nu va fi facturata. Costul de transport pentru retur este suportat de VESNA.

Conform informatiilor specificate pe site, pe langa costul acumulatorului si pe langa taxa fixa de transport, se va percepe taxa de depozit de 10% din contravaloarea acumulatorului cumparat.

In cazul in care doresti sa recuperezi aceasta taxa, ai obligatia ca in 30 de zile de la data achizitiei sa predai firmei vanzatoare un acumulator vechi la schimb Costurile de transport/livrare prin curier vor fi suportate de catre cumparator.

Nu.Ofertele de pe site sunt valabile doar pentru comenzile efectuate online.

Nu. Cupoanele de reducere sunt valabile doar pentru comenzile efectuate online si achitate cu cardul.

Inainte de finalizarea comenzii, dupa ce ai verificat toate informatiile despre produsul comandat si costurile aferente, vei fi redirectionat la o pagina dedicata platilor online cu cardul. Tranzactia este intermediata si securizata de catre EuroPayment Services.

IV.Livrare

Nu. Costurile de livrare sunt pentru Romania.

Din pacate nu avem aceasta optiune. Vei fi instiintat de firma de curierat cu privire la ziua specifica de livrare.

In cazul in care doresti sa alegi o zi specifica, vei putea sa soliciti acest lucru direct agentului de curierat care te va contacta.

Te rugam sa intri in legatura cu firma de curierat, pentru a solicita aprobarea livrarii catre o alta persoane fata de cea mentionata in comanda si inregistrata in sistem.

Costurile de livrare sunt specificate detaliat in pagina”Livrare” si sunt doar pentru expedierile facute in localitatile din lista FANCurier. In situatia in care localitatea de destinatie nu se regaseste in aceasta lista, se vor percepe kilometri exteriori, ceea ce va majora costul de expeditie. Te rugam sa ne contactezi.

In acest moment comenzile sunt preluate si livrate de catre Fancurier. Optiunea de  selectare a altei firme de curierat nu este posibila.

Daca produsul comandat este semnalizat ca fiind in stoc, durata de livrare este estimata intre 24-48h de la data confirmarii comenzii (atunci cand comenzile sunt plasate in zile lucratoare (L-V).

Te rugam sa ne contactezi la office@vesna.ro

V. Retur. Reclamatii

Un acumulator poate fi returnat atunci cand sunt indeplinite integral urmatoarele conditii: completezi online formularul de retur, acumulatorul nu a fost montat (nu a fost folosit, descarcat sau deteriorat in niciun fel), are cutia originala, este insotit de documentul de achizitie si certificatul de garantie in original si au fost achitate costurile de transport retur.

Termenul este de 5 zile de la primirea acumulatorului, atunci cand sunt respectate conditiile de retur.

In cazul in care ai returnat un acumulator si sunt indeplinite conditiile de retur, contravaloarea acumulatorului (mai putin costurile de transport) va fi returnata in maxim 30 de zile in contul bancar specificat de tine in formularul de retur.

Te rugam sa ne contactezi si sa returnezi acumulatorul in maxim 5 zile de la primirea lui. In cazul in care sunt indeplinite conditiile de retur, acumulatorul poate fi inlocuit cu cel dorit. Se va retine costul transportului si diferenta va fi restituita in contul bancar mentionat in solicitare.

In cazul unei reclamatii, te rugam sa completezi formularul de reclamatie de pe site in care sa specifici motivul reclamatiei. Te rugam sa tii cont ca orice reclamatie trebuie sa respecte conditiile de acordare a garantiei.

VI.Garantie

Aceasta informatie este continuta in specificatiile individuale ale fiecarui produs in parte. Garantiile comerciale pentru fiecare tip de acumulator sunt specificate in pagina Garantii.

Pentru a beneficia de garantie acumulatorul trebuie reclamat in perioada de garantie. Trebuie sa completezi formularul de reclamatie si sa expediezi acumulatorul impreuna cu actele doveditoare obligatorii (factura, certificat de garantie in original, dovada verificarii obligatorii a instalatiei electrice-pentru acumulatorii de pornire). Vezi aici conditiile de acordare a garantiei.

Nu se ofera garantie in urmatoarele conditii: 

 • nu este efectuata verificarea obligatorie a releului de incarcare si nu este validat certificatul de garantie
 • nu se prezinta documentele de achizitie (factura si certificat de garantie)
 • acumulatorul reclamat prezinta tensiunea sub 8V 
 • acumulatorul reclamat are bacul deteriorat (bombat, spart, explodat etc)
 • acumulatorul are bornele deteriorate sau rupte
 • acumulatorul este inghetat si/sau are placile deformate dupa inghet

Mai multe informatii aici: Garantie

VII. Incarcare pe redresor/Depozitare

Recomandam utilizarea redresoarelor cu incarcare automata. Acestea trebuie folosite pentru mentenanta. Capacitatea redresorului trebuie aleasa in functie de capacitatea acumulatorului, mai exact 10% din valoare. Ex: pentru o baterie moto de 10 Ah este ideal sa se utilizeze un redresor de 1 Ah.

Timpul de incarcare variaza in functie de capacitatea in Ah a acumulatorului, de gradul acestuia de descarcare si de puterea redresorului. Curentul de incarcare I(A)=0,1x (capcitatea nominala a acumulatorului, in Ah).

Un acumulator trebuie incarcat in urmatoarele cazuri:

 • dupa activare (doar acumulatorii moto din gamele Standard si AGM)
 • cand observi primele semne de pornire greoaie/utilizare defectuoasa
 • inainte si dupa perioada de depozitare (in special in sezonul rece)
 • dupa o neutilizare mai lunga de o luna de zile
 • cand tensiunea acumulatorului indica mai putin de 12,6 Ah (fara a fi conectata la reteaua electrica a vehicului/sistemului/echipamentului)

Atunci cand nu folosesti un acumulator pentru o perioada de minim 4 saptamani, indiferent ca acumulatorul este sau nu montat, starea acestuia trebuie verificata. Pentru a te asigura ca acumulatorul isi pastreaza parametri normali de functionare, iti recomandam sa folosesti un incarcator ca masura de preventie si de mentenanta.

Neutilizarea unui acumulator, mentinerea lui in stare descarcata, existenta unor consumatori ascunsi pot fi factori care duc la sulfatarea si deteriorarea lui.

400327 Cluj-Napoca str.Fantanele nr.7 bl.A sc.3 parter    〉    +40 364 800 396  /  +40 745 204 633 /  +40 723 388 412   〉    office@vesna.ro     〉   Program: L-V 8:30-16:30

Ⓒ 2022 Design amplan / Copywrite VESNA

VESNA GC SRL - J12/1596/2009 - RO25871352

0
  0
  Cosul meu
  Cosul tau e golInapoi la Magazin