Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.acumulatori.ro

Conform art.4 din OG 99/2000 din Romania “consumator” inseamna „orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care cumpara, dobandeste, utilizeaza ori consuma produse sau servicii in afara activitatii profesionale”, „comerciant” e ”persoana fizica sau juridica autorizata sa desfasoare activitati de comercializare a produselor si serviciilor de piata”. In aceeasi Ordonanta a Guvernului Romaniei 99/2000, art.34, vanzarea la distanta este definita ca fiind „acea forma de vanzare cu amanuntul care se desfasoara in lipsa prezentei fizice simultane a consumatorului si a comerciantului, in urma unei oferte de vanzare efectuate de acesta din urma, care in scopul incheierii contractului, utilizeaza exclusiv tehnici de comunicatie la distanta”.
SC VESNA GC SRL, cu sediul social in loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, str. Donath, nr.186, ap.12, Romania, inscrisa la Registrul Comertului cu numarul J12/1596/2009, CUI RO25871352, capital social subscris si varsat 200 lei, cod CAEN 4531, detine calitatea de autor, proprietar, administrator al site-ului www.acumulatori.ro

Conditii generale pentru utilizarea site-ului

Utilizarea site-ului www.acumulatori.ro de catre dumneavoastra este conditionata de respectarea conditiilor generale de acces si de utilizare detaliate mai jos („Conditii generale”), precum si de respectarea ansamblului de legi aplicabile. Atunci cand accesati site-ul, cand il parcurgeti si il utilizati, dumneavoastra acceptati implicit si neconditionat Termenii si Conditiile Generale, care prevaleaza asupra oricarei alte intelegeri pe care ati putea s-o aveti cu www.acumulatori.ro (VESNA GC SRL).

Drepturi de proprietate intelectuala; drepturi de autor asupra informatiilor existente pe site
Toate lucrarile integrate in acest site sunt proprietatea VESNA sau a unor terti care au autorizat VESNA sa le utilizeze. Imaginile simbol au fost folosite cu titlu gratuit conform politicii freepik.com. Reproducerile, pe hartie sau digitale, ale site-ului sus mentionat si/sau ale informatiilor si/sau produselor care sunt reproduse pe site sunt autorizate cu conditia ca acestea sa fie destinate unei folosinte strict personale, excluzand orice utilizare in scopuri publicitare si/sau comerciale si/sau de informare, astfel incat sa se conformeze dispozitiilor legislative privitoare la proprietatea intelectuala.
Cu exceptia dispozitiilor de mai sus, orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare partiala sau integrala a site-ului , indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, a diverselor produse care il compun, fara a se fi obtinut in prealabil autorizatia de la VESNA, este strict interzisa si constituie INFRACTIUNE ce se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Informatii despre produse si servicii. Drepturile comerciantului
Conform articolului 64 din OG 99/2000, art.64, VESNA are obligatia de a aduce „cu buna-credinta la cunostinta consumatorului, la solicitarea acestuia, pe langa informatiile furnizate prin etichetare, marcare si ambalare si informatii corecte si utile privind caracteristicile produsului sau serviciului, conditiile de vanzare si modul de utilizare.”
Caracteristicile generale si imaginile produselor comercializate in Romania si prezentate pe site sunt conforme cu realitatea si apartin VESNA. Acestea sunt existente la momentul redactarii sau actualizarii diferitelor pagini ale site-ului si pot fi verificate utilizand trimiterile catre firmele producatoare.
VESNA isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza in prezentul site pe internet, fara preaviz, tinand cont de trasatura interactiva a site-ului.
Preturile sunt afisate in RON (leu).
Preturile nu contin taxa de transport si taxele suplimentare. Costul de transport este mentionat separat, conform tarifelor aferente fiecarui tip de produs (vezi sectiunea Livrare). Costurile suplimentare se refera la taxa de depozit de 10% (conform HG 1132/2008) sau/si la alte tipuri de servicii prestate de vanzator (montaj, verificarea instalatiei electrice, service etc).
Ofertele speciale, reducerile si promotiile sunt in limita stocului disponibil si sunt marcate corespunzator.
Codurile de reduceri au termen de valabilitate si se pot folosi doar pentru comenzile online.

Echipa VESNA este la dispozitia ta pentru orice informatie, in special referitoare la tarife, la disponibilitatea modelelor prezentate, precum si la cele mai recente produse. VESNA informeaza imediat clientul privind finalizarea comenzii, trimitandu-i acestuia un email de confirmare ce contine factura fiscala si numarul de AWB asociat cu coletul expediat prin intermediul curieratului rapid.
VESNA nu permite clientilor sa achizitioneze acumulatori  fara ca acestia sa fie compatibili cu recomandarea producatorului, chiar daca comanda a fost finalizata. Clientul este obligat sa furnizeze vanzatorului toate detaliile legate de aplicatia deservita, pentru ca cel din urma sa poata completa corespunzator certificatul de garantie. Nu se ofera garantie pentru acumulatorii luati pe raspunderea clientilor sau in lipsa informatiilor obligatorii necesare completarii certificatului de garantie.
VESNA nu isi asuma responsabiliatea pentru comenzile nefinalizate intentionat sau nu, nici pentru erorile cauzate de conexiunea defectuasa la reteaua de internet. Doar comenzile in urma carora primiti un email de confirmare, se considera a fi finalizate cu succes si pot fi vizualizate de administratorii www.acumulatori.ro. Va rugam sa verificati si sectiunea SPAM. In cazul in care nu primiti un email de confirmare in maxim 24h, va rugam sa ne contactati (office@vesna.ro)
VESNA isi rezerva dreptul de a modifica/actualiza informatiile ce figureaza in prezentul site pe internet, mai ales pe cele referitoare la caracteristicile tehnice, la prezentate si la preturi, in orice moment, fara preaviz, tinand cont de trasatura interactiva a site-ului.
VESNA isi rezerva dreptul de a publica doar comentariile decente, pertinente, legate de produsele comercializate pe site si de serviciile oferite.

Drepturile si obligatiile consumatorului / cumparatorului

Drepturile cumparatorului:
-Cumparatorul are dreptul de a fi tratat cu respect, de a fi ascultat si corect informat asupra produselor, caracteristicilor si a preturilor produselor ce urmeaza a fi achizionate.
-Cumparatorul se poate asigura de validitatea comenzii facute on-line, doar dupa primirea emailului de confirmare redactat si trimis automat de sistemul de administrare a site-ului. In caz contrar (neprimirea acelui email de instiintare/confirmare) indica nefinalizarea comenzii, fapt pentru care VESNA nu o poate onora. Mentionam ca aceste situatii pot aparea fie dintr-o completare necorespunzatoare a campurilor necesare finalizarii comenzii fie datorita unei erori de trimitere si in acest caz, va rugam sa ne contactati (office@vesna.ro).
-Cumparatorul are dreptul de a reclama bateriile cu defect de fabricatie si de a fi despagubiti conform normelor in vigoare si a celor ce privesc „garantia” unui produs (mai multe detalii gasiti in sectiunea Garantii). De asemenea, in cazul unei nemultumiri privind proasta functionare a unui produs, cumparatorul are dreptul de a trimite spre diagnozare acel produs firmei vanzatoare (VESNA). Mentionam, ca in aceasta situatie cheltuiala transportului va fi suportata de catre cumparator. In ambele cazuri, utilizatorul are obligatia de a prezenta produsele curate, in stare incarcata (valabil pentru acumulatori), impreuna cu certificatul de garantie, factura de achizitie si dovada diagnozarii/inspectiei (daca e cazul).
-Cumparatorul are dreptul de a refuza un produs care prezinta urme vizibile de lovire, deteriorare de orice natura, modificarea dimensiunilor originale si de a face pe loc o plangere catre firma transportatoare (Curier), insotita de preferinta de imagini care atesta acea situatie. In aceasta situatia, va rugam sa trimiteti plangerea si catre VESNA la office@vesna.ro
-Cumparatorul are dreptul de a returna produsele achizitionate, in anumite conditii. Va rugam cititi informatiile din capitolul „Retur”.
-Cumparatorul are dreptul de a-si expune impresiile legate de produsele si serviciile VESNA
-Cumparatorul are dreptul de a se indrepta inspre autoritatile competente, atunci cand considera ca VESNA i-a incalcat drepturile.
ANPC> Romania

Obligatiile cumparatorului
Cumparatorul are obligatia:
-de a cunoaste toate indatoririle care ii revin si informatiile furnizate de vanzator privind exploatarea produsului achizitionat
-de a trata cu respect vanzatorul
-de a informa corect vanzatorul despre produsele pe care doreste sa le achizitioneze
-de a furniza date corecte si complete despre datele de facturare si adresa de livrare
-de a furniza date corecte si complete despre vehiculul pe care doreste sa monteze acumulatorul achizitionat, pentru a beneficia de garantie
-de a respecta comanda facuta si de a ridica produsul comandat
-de a achita produsul achizitionat
-de a exploata corespunzator produsul achizitionat inainte de a-l reclama pe motiv de proasta functionare
-de a prezenta vanzatorului, la cererea acestuia, actele de achizitionare si certificatul de garantie validat, in cazul unei reclamatii
-de a prezenta vanzatorului, produsul reclamat in stare integra, curat, fara urme vizibile de deteriorare
-de a suporta cheltuielile de transport in cazul unor reclamatii nefondate

Limitarea responsabilitatii
Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu. In niciun caz VESNA nu va putea fi facuta responsabila pentru daune directe sau indirecte si in special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de program, prejudiciul financiar, rezultand din accesul sau utilizarea acestui site sau a tuturor site-urilor care sunt legate de el. Continutul site-ului este prezentat fara nicio garantie, de nicio natura.
Informatiile asupra serviciilor corespund unei definitii la momentul redactarii lor sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului; ele sunt oferite numai cu titlu informativ si deci nu sunt si nu trebuie sa fie considerate ca o oferta contractuala a produselor si serviciilor oferite de VESNA. Erori sau omisiuni pot interveni.
Accesul la serviciile prezentate pe site poate face obiectul unor restrictii. Trebuie deci sa va asigurati ca legea tarii de unde se stabileste conectarea va autorizeaza sa accesati site-ul nostru.
VESNA nu se face raspunzatoare pentru deteriorarile survenite in timpul transportului si mai ales dupa primirea coletelor cu produsele achizitionate. Recomandam clientilor de a refuza coletele desfacute sau care prezinta urme vizibile de lovire, deteriorare de orice natura, modificarea dimensiunilor originale si de a face pe loc o plangere catre firma transportatoare (Curier), insotita de preferinta de imagini care atesta acea situatie.
Pentru orice sugestie sau nemultumire, va rugam sa ne contactati.

Politica de facturare si plati
Conform legii 677/2001 din Romania privind comertul electronic, este necesara eliberarea unui document fiscal care sa confirme vanzarea unui anumit produs. Astfel, clientul este obligat de a furniza vanzatorului datele de facturare (persoana fizica sau juridica) pentru intocmirea acelui document (factura). ATENTIE! In lipsa acestui act nu se poate acorda garantie pentru produsul respectiv.

Garantii
Garantia comerciala a acumulatorilor este valabila dupa cum urmeaza: moto>6 luni, stationare >12luni, semitractiune>12 luni, solare> 12 luni, green > 12 luni, auto >24 sau 36 de luni de la data achizitionarii, in functie de marca aleasa si in cazul respectarii conditiilor de depozitare, intretinere si exploatare. Mai multe detalii despre acordarea garantiei, gasiti la pagina Garantii. Certificatul de garantie oferit odata cu achizitionarea bateriei, trebuie validat (verificarea incarcarii instalatiei electrice a autovehiculului, la un service autorizat) si pastrat alaturi de factura de achizitie.
Bateria cu defect de fabricatie constatat in perioada de garantie, va fi remediata sau inlocuita gratuit cu o baterie de aceeasi capacitate, care beneficiaza in continuare de garantie pe perioada ramasa, atunci cand exista produse in stoc. In caz contrar, se va restitui contravaloarea.
Bateriile reclamate vor fi tratate in conformitate cu Legea 449/2003 si OG21/1992 cu modificarile si completarile ulterioare. Pentru verificarea in termen de garantie, utilizatorul are obligatia de a prezenta bateria curata, in stare incarcata, impreuna cu cerificatul de garantie si actul aditional cumpararii bateriei (factura). Constatarile si mentiunile din certificatul de garantie se vor face numai de catre service-urile autorizate. Copiile acestor diagnozari vor fi trimise catre VESNA la office@vesna.ro

Anularea garantiei
Se pierde dreptul de garantie si nu se inlocuiesc bateriile in urmatoarele cazuri:
-nu sunt insotite de acte originale,
-lipsa, distrugerea sau modificarea datelor inscrise de producator pe baterie,
-nu prezinta viza de verificare a instalatiei electrice in termenul prevazut in certificatul de garantie,
-nu au rezolutia in clar „defect de fabricatie” aplicata de un service autorizat,
-au carcasele sparte (explodate) sau bornele deteriorate,
-sunt inghetate sau au placile deformate dupa inghet,
-au fost folosite necorepunzator printr-o alegere diferita de specificatia tehnica a vehiculului,
-urme de supraincarcare (dopuri cu depuneri de masa activa, densitati variate de la un element la altul, electrolit colorat, nivelul electrolitului sub limita admisa (15 mm deasupra placilor).

Atentie! Costurile de remediere ale eventualelor reclamatii nefondate vor fi suportate de catre client. Bateriile vor fi diagnozate exclusiv la un service autorizat sau la sediul firmei.

Politica de returnare
Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000 din Romania (aplicabila persoanelor fizice). Acestea se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate (fara urme de montaj), in termen de 5 zile lucratoare de la primire. Returnarea produselor se face pe cheltuiala clientului, folosindu-se acelasi serviciu de transport prin care s-a facut expeditia. VESNA va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului, in conditiile in care produsul este in aceeasi stare ca la expedierea initiala. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, etc., cauzate de client sau de proasta manipulare a transportatorului.
Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unor notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca VESNA nu poate inlocui produsul cu unul conform, va restitui contravaloarea produsului.
VESNA poate percepe taxe suplimentare pentru returnarea produselor uzate, deteriorate, fara ambalaj etc., pentru aducerea lor la starea initiala. Aceste taxe pot avea o valoare cuprinsa intre 5-50% din valoarea initiala a produsului, in functie de gradul de afectare a formei initiare a produsului/coletului.

Promotii
Conform art.32 din OG 99/2000 din Romania, termenul „promotie” reprezinta „vanzarile cu amanuntul/vanzarile cash and carry/prestarile de servicii de piata care pot avea loc in orice perioada a anului, fara sa faca obiectul notificarii, cu conditia ca:
a) sa nu fie efectuate in pierdere;
b) sa se refere la produse disponibile sau reaprovizionabile, precum si la servicii vandute ori, dupa caz, prestate in mod curent;
c) produsele si serviciile promovate trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade a vanzarilor promotionale sau comerciantul va informa consumatorii ca oferta este valabila numai „ in limita stocului disponibil”.
VESNA asigura vizibilitatea pe site a produselor aflate in promotii incluzandu-le in categoria care poarta numele sugestiv de Promotii/Reducere/Oferta, marcandu-le cu semnul ofertei speciale sau cel al procentajului „%”. Aceste produse promotionale sunt insotite adesea si de text care subliniaza acea promotie (reducere de pret, livrare gratuita, etc)

Drept aplicabil

Prezentele Conditii Generale, precum si orice litigiu in legatura cu sau decurgand din clauzele acestor Conditii Generale sau din accesarea / functionarea / disfunctionalitatea site-ului se supun dreptului intern roman. Limba oficiala a Conditiilor Generale si a site-ului este limba romana. In caz de litigiu, numai instanţele romanesti vor fi considerate competente.

Actualizarea conditiilor generale

VESNA isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment accesul la site, precum si Conditiile Generale. Aceste modificari si actualizari sunt opozabile/aplicabile utilizatorului de indata ce au fost postate pe site; prin urmare, utilizatorul trebuie sa se raporteze in mod regulat la aceasta rubrica pentru a verifica Conditiile Generale in vigoare.


Politica de confidentialitate (GDPR)

Politica de cookies

Politica de utilizare a cookie-urilor pe website-ul www.acumulatori.ro

www.acumulatori.ro este pagina de internet a VESNA GC SRL
www.acumulatori.ro este proprietatea VESNA GC SRL si utilizeaza cookies.

VESNA GC SRL detine in proprietate si alte website-uri. Aceste pagini de internet au, fiecare in parte, propria politica de cookies.

Informatiile prezentate in continuare au scopul de a-ti aduce la cunostinta detalii despre ce sunt cookies, precum si despre plasarea si utilizarea acestora de www.acumulatori.ro

In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii despre cookies, iar acestea nu se regasesc in prezenta Politica, ne poti scrie la adresa de e-mail office@vesna.ro sau poti completa formularul de Contact.

Ce este un “cookie”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut si ca “browser cookie” , “HTTP cookie” sau pur si simplu “cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe calculator, terminalul mobil sau alte echipamente de pe care se acceseaza Internetul.
Un cookie este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si, in ciuda faptului ca este stocat pe echipamentul (calculator, terminal mobil etc) utilizat pentru accesarea paginilor de internet, nu poate accesa alte informatii aflate in respectivul dispozitiv si nu poate contine programe software, virusi sau spyware.
Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).
In cele mai multe cazuri cookies nu prelucreaza date cu caracter personal in cazul in care sunt utilizate si nu identifica utilizatorii paginilor de internet.
Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului.

Care sunt principalele categorii de cookies?

Din punct de vedere al duratei existentei lor, exista doua categorii de cookies:

Cookies de sesiune: acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookies al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul paraseste respectivul website sau inchide fereastra browserului
Cookies permanente/persistente: Aceste tipuri de cookies sunt stocate pe hard-drive-ul echipamentului utilizat pentru accesarea unui website si nu sunt sterse atunci cand sesiunea de navigare este inchisa. Ele sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website, insa pot fi sterse oricand de utilizator, avand si perioade de valabilitate predefinite.
Din punct de vedere al operatorului care plaseaza cookies, exista:

first party cookies- plasate de proprietarul website-ului vizitat
third party cookies (cookies plasate de terti)- plasate de operatorul unui alt website decat cel vizitat. Acesti terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului website-ului pe care plaseaza cookies.

Din punct de vedere al scopurilor pentru care cookies sunt plasate, de regula exista urmatoarele categorii de cookies: strict necesare, de masurare, pentru analiza si imbunatatirea performantei website-urilor si de promovare (targetare si publicitate).

Ce tipuri de cookies foloseste www.acumulatori.ro?

www.acumulatori.ro utilizeaza cookies de sesiune si permanente, precum si cookies proprii sau plasate de terti, in urmatoarele scopuri:
Cookies strict necesare
Aceste cookies sunt necesare pentru functionarea motorcyclebatteries.com si nu pot fi dezactivate in sistemele noastre. Acestea sunt, de obicei, stabilite numai ca raspuns la actiunile efectuate de vizitatorii acestui website, prin care acestia solicita diverse servicii, mai exact setarile limbii in care se doreste accesarea site-ului, si pastrarea produselor in cosul de cumparaturi.
Aceste tipuri de cookies sunt exceptate de la regula obtinerii consimtamantului pentru plasarea lor.

Cum poti controla cookie-urile?

Dezactivarea optiunii de a accepta cookie-uri poate avea ca implicatii imposibilitatea accesarii unora dintre cele mai importante site-uri. De aceea, este important sa accepti doar cookie-urile de la site-urile pe care le consideri de incredere. In orice moment ai posibilitatea de a sterge cookie-urile utilizand optiunea “Privacy” din categoria Settings.

Securitate si aspecte legate de confidentialitate

Pentru a evita atacuri informatice bazate pe cookies iti recomandam sa te asigurii ca versiunea browser-ului pe care il utilizezi este mereu actualizata.
Detalii cu privire la setarile browserelor pentru blocarea sau stergerea cookie-urilor sunt disponibile mai jos:

Google Chrome:
click pe pictograma cheie si selecteaza Optiuni din lista
click pe tabul ”Setari avansate”
click pe Setari privind continutul din sectiunea Confidentialitate.
alege setarile pe care le doresti
click pe X pentru a inchide
Mozilla Firefox:
selecteaza Instrumente din bara principala, apoi Optiuni
click pe tabul Confidentialitate
alege setarile pe care le doresti
click pe OK pentru a inchide
Internet Explorer/ Edge:
click pe pictograma Setari / Instrumente
click pe Optiuni Internet
click pe Confidentialitate si apoi alege optiunile
click pe Aplicare si apoi pe OK pentru salvarea preferintelor
Safari:
click pe Preferinte si apoi pe Confidentialitate
in sectiunea blocare cookies alegeti optiunile dumneavoastra privind cookies
salvati preferintele

Accesarea si continuarea navigarii pe www.acumulatori.ro se considera acceptare a acestei Politici de cookie-uri. Daca nu esti de acord cu utilizarea cookie-urilor sau cu orice prevederi a prezentei Politici, poţi bloca oricare cookie din setarile browser-ului tau. Acest lucru nu iti va restrictiona accesul pe site-ul nostru.

In cazul in care ai nevoie de mai multe informatii si ele nu se regasesc mai sus, completeaza formularul de Contact si intra in legatura cu noi.

Multumim,
Echipa VESNA

400327 Cluj-Napoca str.Fantanele nr.7 bl.A sc.3 parter    〉    +40 364 800 396  /  +40 745 204 633 /  +40 723 388 412   〉    office@vesna.ro     〉   Program: L-V 8:30-16:30

Ⓒ 2022 Design amplan / Copywrite VESNA

VESNA GC SRL - J12/1596/2009 - RO25871352

0
    0
    Cosul meu
    Cosul tau e golInapoi la Magazin